A Jégbor egy igazi különlegesség, a természet nagy ajándéka. A Rajnai Rizling szőlőt nem szüreteljük le ősszel, hanem a tőkéken hagyjuk a fürtöket. Az ősz során, ahogy a szőlő életműködései lelassulnak, megszűnik a bogyók vízutánpótlása. Ezzel párhuzamosan az őszi napsütés és ködös reggelek hatására a bogyók megtöppednek, jelentősen megnő cukortartalmuk. Általában 3 évente állnak össze a körülmények olyan szerencsésen, hogy száraz az ősz, nem eszik le a vadak a fent hagyott bogyókat és hirtelen jön a hideg december elején, így ezt a fent hagyott szőlőt le tudjuk szüretelni. Ugyanis a szüretet mínusz 6 Celsius fok alatt, általában a hajnali órákban tartjuk, decemberben. A kipréselt must mennyisége tizede annak, mintha ősszel szüreteltünk volna, viszont mustfoka akár a duplája is lehet. Gyakorlatilag a must ilyenkor egy édes szirup. Ezt erjesztjük ki reduktív módszerrel, majd legalább 2 évig fahordóban érleljük, hogy a másodlagos érés során kialakuljanak az igazán csodálatos ízek. Magyarországon a Jégborkészítés technológia kidolgozása pincészetünkhöz tartozik, úttörői vagyunk a magyar Jégbor készítésnek.
Jégborunk igazi érték. Nemzetközi borversenyek többszöri arany érmes bora. Ha meg szeretne valakit tisztelni egy igazi, magyar különlegességgel, akkor ebben a borban nem fog csalódni. Persze, javasoljuk, hogy egyből magát is lepje meg vele, igazi élményben lesz része.
Leírás
Az "ambrózia" a görög mitológiában az istenek eledelének elnevezése. Jellege miatt kapta ennek a csodálatok éteknek nevét Rajnai rizlingből készült Jégborunk, amely legalább 2 éves fahordós érlelés után kerül palackba. A bor illatában jól érezhető a kései szüretelésű rizlingekre jellemző "dízel" illat a hársfa virág illat mellett. Ízében a kandírozott gyümölcsök, méz, túlérett csonthéjasok ízei vegyülnek össze a kellemes oxidatív aromákkal. Bár magas cukortartalmú bor, magas savtartalommal rendelkezik.
Ambrózia Jégborunk feliratos, fehér díszdobozban kerül forgalomba. Bár nem olyan exkluzív megjelenésű mint barriqueolt társa, mégis elegáns ajándékként szolgálhat.
Párosítás
Desszertek mellé vagy szalonitalként ajánljuk fogyasztani, jól behűtve.
Leírás
Rajnai rilingből készült Jégbor amely barrique érlelésen is átesett a 2 éves fahordós érlelés után. A bor illatában jól érezhető a kései szüretelésű rizlingekre jellemző "dízel" illat a hársfa virág illat mellett. Ízében a kandírozott gyümölcsök, méz, túlérett csonthéjasok ízei vegyülnek össze a kellemes oxidatív aromákkal. Bár magas cukortartalmú bor, magas savtartalommal rendelkezik, így fogyasztása során érezni a bor jelleget, nem nyomja agyon a cukor az élményt.
Exkluzív termékről lévén szó, csomagolása igazán rendkívüli. A fekete, 375 ml-es elegáns palackot fekete aranyozott feliratos díszdobozban szállítjuk, így már önmagában is egy ajándék, bárminemű csomagolás nélkül eleganciát sugároz.
Párosítás
Desszertek mellé vagy szalonitalként ajánljuk fogyasztani, jól behűtve.