A Selection kategória egy átmenetet képvisel Birtokboraink és Vinotéka boraink között. Magas minőségű borok kerültek ebbe a kategóriába, amelyek megállják helyüket a hazai áruházak által támasztott magas követelményrendszerben is. Jóval több gondoskodást kapnak ezek a borok, mint a Vinotéka kategória borai.
Azoknak a borkedvelőknek ajánljuk őket, akik egy vacsorához, beszélgetéshez vagy esti
lazításhoz keresnek kiváló minőségű de elérhető árú bort.
Pincészetünk direktben nem szállít ki már. Kérjük rendelését itt adja le: https://borterasz.hu/sumegi
Leírás
A Cabernet sauvignon a világ egyik legismertebb és legnagyobb területen termesztett kékszőlő fajtája. Népszerűségét jól mutatja, hogy a világ borvidékeinek nagy részén jelen van, az összes jelentős bortermelő országban készítenek belőle bort. Közepesen vízigényes, a meleg klímát szereti.
Illatában a cseresznye, a zöldpaprika, a csokoládé, füst, vanília, ízeiben a fekete ribizli, szeder , eukaliptusz, füst és enyhe animalitás ismerhetők fel. A bor sötét, magas tannintartalmú (csersavdús), magas alkohollal.
Párosítás
Szobahőmérsékleten ideális kísérője gazdagon fűszerezett bélszín, hátszín és vadételeknek.
Leírás
Hazánk és az Alföld egyik legkedveltebb kék szőlő fajtája a Kékfrankos. Leszedés után a szőlőt egyből feldolgoztuk, majd a mustot azonnal rozsdamentes, hűtött acéltartályba helyeztük. Ez az enyhe rózsaszín, hagymahéj színű, illatos, gyümölcsös, üde de savas fehérborra emlékeztető izgalmas, divatos, jól behűtött rozébor az igazi felüdülést szolgálja egy forró nyári délután.
Párosítás
Elsődlegesen aperitifnek ajánljuk vagy kerti partik kisérőjeként. Könnyű, sült fehér húsokból, bárányból készült ételekhez is jól megy. Trükk: ha egy egész étkezést kell végig kísérnünk borral, de nem akarunk vagy tudunk több fajta közül választani, akkor, kivéve a desszertet, a rozébor tökéletes választás.
Leírás
Igazi divatos, könnyed, illatos bor. Hungarikum, azaz csak nálunk található meg, hiszen itt is nemesítették ki a fajtát. Illatában enyhén muskotályos, ami száraz ízében is visszaköszön, köszönhetően egyik felmenőjének, Irsai Olivérnek. Kifejezetten üde bor, enyhe, szénsavas peszgéssel a háttérben.
Párosítás
Édeskés, hideg előételekhez, mint például pármai sonka sárgadinnyével vagy füstölt lazac falatok,vagy saláták mellé ajánlott, jól behűtve.
Leírás
A Rajnai Rizling klasszikus illat jellemzői között említhetők a hárs és mezei virágos jegyek, míg ízben a friss, ropogós alma és enyhén az érett kajszibarack jelentkezik, a Chardonnaynál lágyabb, citromos savassággal. Friss, reduktív technológiával készült bor amit a szüret utáni évben érdemes fogyasztani. Hosszabb érlelés után vagy kései szüret esetén kifejezett "dízel" illat jelenkezik, ami a rizling természetes velejárója.
Párosítás
Aperitifnek, hideg előételekhez, mint például pármai sonka sárgadinnyével vagy füstölt lazac falatok, illetve gomba leves mellé tökéletes párosítás. Főételek esetén főtt halak illetve hideg sültek, könnyű, szárnyas sültek kísérője lehet
Leírás
A Rajnai Rizling szőlő kifejezetten alkalmas kései szüretelésű borok készítésére, ugyanis a szemek magasabb savtartalmuk és vastag héjuk miatt jól viselik az őszi töppedést és párás időjárást. A kései szüretelésű Rajnai Rizlingben egyértelműen jelentkezik a fajtára jellemző, "gázolaj" illat, amely nem hiba, hanem a fajta eredetiségének jelzője. A bor kellemesen édeskés, könnyed, lágy savakkal.
Párosítás
Semmiképpen sem desszertek mellé ajánljuk. Ha mindenképpen ragaszkodunk hozzá, akkor fogyasszuk őket a desszert helyett. Amennyiben viszont nem riadunk vissza egy kis kulináris kalandozástól, kóstoljuk össze őket a távol-keleti konyha ínyencségeivel és fűszereivel, a finoman csípős, chilis ételekkel, pazar íz-tűzijátékban lehet részünk. Persze egy pácolt kacsamell borban párolt gyümölcsökkel is telitalálat lehet