Termékleírás
Leírás
A Rajnai Rizling szőlő kifejezetten alkalmas kései szüretelésű borok készítésére, ugyanis a szemek magasabb savtartalmuk és vastag héjuk miatt jól viselik az őszi töppedést és párás időjárást. A kései szüretelésű Rajnai Rizlingben egyértelműen jelentkezik a fajtára jellemző, “gázolaj” illat, amely nem hiba, hanem a fajta eredetiségének jelzője. A bor kellemesen édeskés, könnyed, lágy savakkal.
Párosítás
Semmiképpen sem desszertek mellé ajánljuk. Ha mindenképpen ragaszkodunk hozzá, akkor fogyasszuk őket a desszert helyett. Amennyiben viszont nem riadunk vissza egy kis kulináris kalandozástól, kóstoljuk össze őket a távol-keleti konyha ínyencségeivel és fűszereivel, a finoman csípős, chilis ételekkel, pazar íz-tűzijátékban lehet részünk. Persze egy pácolt kacsamell borban párolt gyümölcsökkel is telitalálat lehet
Vélemények
Még nincsenek értékelések.