Kosár megtekintése “Cabernet sauvignon” hozzá lett adva a kosaradhoz.
birtokbor_Kekfrankos_Roze

Kékfrankos Rozé

1,500Ft

Cikkszám: CSZ18 Kategória:

Termékleírás

Pincészetünk direktben nem szállít ki már. Kérjük rendelését itt adja le:   https://borterasz.hu/sumegi

Leírás

Magyarországon, de a világon is egyre népszerűbb borstílusról, gasztronómiai megoldásról, korosztályi divatról, életstílusról szól a rozé. A modern fogyasztói elvárások és a divat szerencsésen találkozik a magyar rozé borokban. A világban rozé bornak is közkedvelt Pinot noir, a közép-európai rozé fajta a Zweigelt mellett a Kékfrankos, amely talán a legszebb rozé borokat eredményezi, a hagyományos kadarka és Portugieser mellett. Az északi borvidékeken kicsit frissebb, erősebb savgerincű, míg a Hajósi, Szekszárdi és a Villányi borvidékeken honos a gyümölcsösebb, nagyobb testű, már-már sillerbe hajló színű rozékat készítik.

Kékfrankos rozé borunk reduktív technológiával készített bor, amelyet már augusztusban szüretelünk, alacsony mustfokkal. A szüret gondosan, kézzel történik, majd kézi válogatást követően, sürgősen a darálóba és présbe helyezzük a szőlőt, törkölyt, hogy minél kevesebb oxigénnel érintkezzen. A hűtött erjesztés eredményeként enyhén rózsaszín, hagymahéj színű, gyümölcsös ízű, illatú, friss savaktól ropogó bort kapunk

Párosítás

Jól behűtve aperitifnek vagy tenger gyümölcsei, könnyed sült halak, főtt, sült rákok, könnyű sültek, saláták mellé ajánljuk.

További információk

Típus

Száraz

Fajta

100% Kékfrankos

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Kékfrankos Rozé”értékelése elsőként