Termékleírás
Pincészetünk direktben nem szállít ki már. Kérjük rendelését itt adja le: https://borterasz.hu/sumegi
Leírás
Szekszárdon a szőlőtermesztés és borkészítés a római korig nyúlik vissza, de igazán a török hódoltság idejében vett lendületet. A kiváló minőséget nem csak a várost körülölelő dombok mikroklímája, hanem a termelők évszázadokon átívelő odaadó szorgalma garantálja. A szekszárdi bor évszázadokkal ezelőtt világhírű volt, hiszen Liszt Ferenc, aki itt komponálta a VIII. Magyar rapszódiát, IX. Pius pápát szekszárdi borral ajándékozta meg, mondva:”Ép kedélyemet, egészségemet egyedül ez tartja fönn.” A testes szekszárdi vörösborok jellegzetes savtartalmát a vörösborszőlő fajták természetes csersavtartalma és a hosszú, héjon történő erjesztés biztosítja. Ennek köszönhetően Szekszárd az egyetlen város, amely Eger mellett a ”bikavér” nevet használhatja, bár úgy tudjuk, hogy a “bikavér” elnevezést előbb alkalmazták itt, mint ott (bár az lett híresebb). A testes, erős, magas alkoholtartalmú szekszárdi bikavér egy házasítás, amelyet 2-3 vörösbor-szőlőfajta keverésével állítanak elő. A házasítási arányok a borászok féltve őrzött receptjeiben szállnak apáról fiúra.
Szekszárdi Cuvée borunk sötétrubin színű, csersavas, alkoholos, markáns ízű és illatú, túlérett, feketehéjú bogyósgyümölcsös és fás jegyekkel.
Párosítás
Nehéz marhasültek, steak-ek, sült vadak vagy vadból készült pörköltek mellé ajánlott.
Vélemények
Még nincsenek értékelések.