Szőlőmagjából

A külvilágból érkező káros hatások és anyagok – szennyezett levegő és víz, stressz, tartósítószerek, pollen – a szervezetben olyan szabadgyököket kezdenek előállítani, melyek sejtkárosító hatásúak. A szőlőmag és szőlőhéj őrlemény polifenolos összetevői a sejtek védelmét biztosítják a szabadgyökök által okozott károsodásokkal szemben, a szőlőmag szinte a legtöbb antioxidánst tartalmazó gyümölcsmag a világon.

A szőlő az egyik legelterjedtebb gyümölcs, melyet széleskörben termesztenek a világon. Nagy mennyiségű élettanilag aktív vegyületet tartalmaz, magába foglalva az antocianint és a rezveratrolt, melyek jótékony hatással vannak az emberi egészségre. A gyümölcsök közül a szőlő kiemelkedően magas mennyiségű polifenol vegyületekkel bír. Ezek a vegyületek pozitívan hatnak a szív-és érrendszeri megbetegedések esetén, illetve a csökkenthetik a különféle rákos megbetegedések kialakulását. Növelik a sejtek élettartamát, rugalmassá teszik a bőrt, megőrzik és javítják az erek rugalmasságát, ezáltal csökkentve az érelmeszesedés, a magas vérnyomás és keringési betegségek kialakulásának esélyét. Kiküszöbölik a környezeti stressz káros hatásait, enyhítik az allergiát, illetve védőanyagot fejtenek ki a szőlő patogén fertőzéseivel szemben, tehát az emberi immunrendszert is erősítik, gyulladáscsökkentő hatásuk van, ízületi problémák kezelésében is hasznosak.

Kosár megtekintése “Szőlőmag őrlemény homoktövissel” hozzá lett adva a kosaradhoz.